efter solsken blir det regn

Ojojoj, vilka dagar. Det är bara tisdag och jag vill redan ha helgledigt.
Det har varit två oerhört tuffa dagar. Många mindre vackra ord har kommit ur adeptens mun och det har resulterat i att övriga barn gått igång och vips så har vi både en och flera konflikter. Att det sedan beror på en sjukdom att han säger som han säger det finns det ingen förståelse för hos övriga barn. Eftersom han snittar 3 dåliga dagar på en vecka så är det bara en dålig dag kvar och det brukar vara på fredagar som det är jobbigt för honom. Om jag har tur får jag alltså två bra dagar, PÅ RAKEN!!! Det tillhör inte vanligheterna kan jag säga.
 
Imorse har hans simkort låst och det gick inte att få igång telefonen och det var värsta tänkbara scenario, får bara hoppas att det är fixat tills imorgon. Man få hela tiden påminna sig om att det är en sjukdom man har att göra med och då brukar det gå lättare. Sedan så är ju allt i ett tidigt stadium än, nya diagnos och nya rutiner för alla inblandade och det tar ett tag innan allt faller på plats.

Jag skall arbeta långa dagar både torsdag och fredag eftersom min kollega skall till fjälls men som plåster på såren blir jag helledig på onsdag, ja herregud så skönt det kommer att bli. Behövs nog ledighet för att få energi till att planera ihop ett påsklov med aktiviteter.

Nu blir det pasta och kyckling i currysås och därefter en promenad i raskt tempo för att skingra tankarna.

Vilken underbar helg

I helgen har jag njutit väldigt mycket av vädret. Det är kanon att få koppla av i solen med en kopp kaffe i ena handen och en varmkorv i den andra. Jag var ute i Obbola igår och hängde med syster och familj. Det var mycket trevligt måste jag säga.


Hänger här med M. En av världens bästa människor.

Veckan som kommer ser i stort sett ut som vanligt, skall dock jobba länge på fredag eftersom min kollega fått för sig att han skall åka till fjällen. Men å andra sidan skall jag ju till Mallis i maj så då får han arbeta åt mig istället, så nog kan man säga att det jämnar ut sig. Nu när vi närmar oss påsk har dessutom halva terminen gått och efter det går det bara utför. På fredag skall min klass och ytterligare en åk 3 ha disco sista timmen, 66 st 9 åringar som skall hoppa omkring i en alldeles för liten lokal, jag tror bestämt att jag tar ut min rast den timmen=) Jag skall ju trots allt arbeta till fem den dagen så jag behöver min vila.

Måste ju bara nämna robinson premiären igår. Ett helt ok program men dessa paktbildningar börjar ju för tidigt. De röstar ut den som skulle klara sig bäst på en öde ö och istället finns det kvar en massa manipulativa loosers. Ja, jag vet att det är en del av spelet men jag har oerhört svårt för sådana människor som inte klarar av starka individer. Jaja, jag har nog inte lämnat min sista kommentar angående detta ämne. På återseende 

Helg!!!

Då var det äntligen helg igen och jag har en förkänsla om att den kommer att gå alldeles för fort igen. Veckan har överlag varit bra, adepten hade dåliga dagar måndag och fredag. Hans rutiner utanför skolan har inte följts som vanligt i veckan och då blir det lätt så. Jag har även börjat tänka på framtiden och hur det skall bli i höst. Min chef tyckte det var mycket goda tankar så vi får se vart det landar till slut. Nu är det dessutom bara tre veckor kvar till påsklovet och då får jag faktiskt några dagars ledighet, har ju inte varit ledig sedan jul. Sedan blir det att köra på till slutet av juli innan nästa ledighet kommer.

På skolan där jag arbetar finns det många elever som kräver uppmärksamhet och som grädde på moset har det nu kommit ytterligare 36 elever från en annan skola som skall byggas om. De kommer gå hos oss i ett år ungefär, kan bli intressant.

I helgen tänkte jag ta det lugnt och kanske besöka HNM imorgon, om de vill ta emot mig det vill säga

the road has come to an end

Då var luleås hockeyresa över för i år. En bra säsong med tanke på att de tippades sist.....igen.
Jag tycker bara det är komiskt att frölundas sekretariat försöker fuska med klockan igen, två gånger dessutom. Jag ställer mig återigen frågan, varför händer alltid detta i göteborg i slutspel?? Borde kanske skicka dit funktionärer från förbundet istället för det är sannerligen inga goa gubbar i det där båset. Sedan kör en frölundaspelare på Linus Omark när han ligger ner på isen, riktigt fult. Gjort av samma kille som gjorde kycklingdansen igår, snacka om att killen befinner sig i fel forum, han skall ju vara på dagis istället.

I veckan har det varit ganska bra på jobbet faktiskt. Adepten hade en dag då han beslåt sig för att provocera allt och alla men sådana dagar brukar bli ganska korta. När han ser att ingen nappar så lägger han ner det. På idrotten har vi kört igång med längdskidor och det var ju år och dar sedan man stod på ett par sådana senast så jag kände idag att balansen var lite sisådär. Adepten åkte hela sträckan och det var roligt med tanke på att han har en reserverad inställning till idrott. I övrigt har jag fått avstyra mycket bråk under rasterna, adepten har faktiskt inte varit inblandad men det finns gott om andra hetsiga barn och eftersom jag är ute på varje rast blir det min uppgift att avstyra dessa bråk, det skall absolut inte tillhöra mina arbetsuppgifter men man måste faktiskt ingripa. Alla vuxna i skolans värld gör tyvärr inte det men jag gör det iallafall, skolan är ingen plats där man som barn ska må dåligt.

Helgen blir lugn tror jag, inget inplanerat. Det är dock för tidigt att koppla av än, det är en arbetsdag kvar och det kan smälla när som helst. Det är det som är tjusningen med mitt jobb...

inkompetens i götet

Tänkte hålla mig kort angående gårdagens incident i sportens värld, annars har jag tankar som räcker till att skriva en hel roman. Jag undrar bara varför alla skandaler i slutspel sker i göteborg med frölunda som segrare. Tillfällighet? Nja, det stavas inkompetens. Att sedan förbundet inte tillåter omspel gör ju bara att svenska elitserien ses som ett stort skämt internationellt. För fem år sedan var elitserien världens bästa liga efter NHL. Nu är vi en blåbärsnation som får stryk av länder som Kazakstan, Tibet, Ukraina med flera. Som hockeysupporter blir man bara ledsen när inkompetenta gubbar skall bestämma över saker de inte har koll på. En lagomt god hämnd vore om luleå kunde köra över frölunda ikväll och bland annat proppa den där nollan som gjorde kycklingdansen framför luleås mål, jävla barnunge. Nej nu måste jag sluta skriva för jag känner att aggressiviteten knackar på dörren och då skrivs det både en och två ogenomtänkta meningar. På återseende!

Ny vecka och nya utmaningar

Nu har jag arbetat mitt första sportlov och det var en upplevelse. Det har blivit en hel del studiebesök och en hel del spelande av guitar hero. Det är ett riktigt beroendeframkallande spel men dessvärre åker man på riktigt med smörj av nioåringarna.

Den här veckan har börjat riktigt bra, grabben har varit superlugn idag, då kan det med andra ord komma en svacka. Det brukar göra det. Jag avslutade dagen med att arbeta på fritids ett par timmar, ganska skönt att få träffa lite andra barn också. På det stora hela kan jagväl säga att det är ruskigt skönt att få återgå till de normala rutinerna igen och jag får passa på att njuta av dem ändå tills det blir påsklov för då blir det ostrukturerat igen, men det är ett senare bekymmer.

I hockeyn har slutspelet börjat och Luleå fick möta Frölunda, det står 1-1 i matcher och nästa drabbning är ikväll. Jag tycker faktiskt att luleå överlag sett bättre ut än frölunda, frölunda ägnar sig åt för många tjyvknep för att kunna lyckas. Har man fokus påatt psyka och förstöra kommer man aldrig att lyckas speciellt bra. Imorgon är det tisdag, även kallad dan före lillördag. På återseende

RSS 2.0