snart helg

Ja då var det snart helg och den kommer väldigt lägligt. Det har varit ett par intensiva veckor med mycket konflikthantering. Grabben åkte på en blåtira igår och är full av hämndbegär som jag försöker mildra. I övrigt är han väldigt harmonisk under skoltid. Imorrn är det ännu ett möte innan man får ta helg på allvar och sedan kommer ett sportlov där han skall aktiveras och dessutom skall jag själv springa på möten till höger och vänster. Jag inser att det skulle inte vara helt fel att ha en klon av sig själv.

Helgen kommer gå i vilans tecken, det gäller bara att ladda batterierna och sedan är det sportlov och när den är över så har vi snart hunnit halvvägs i terminen och näär man hunnit halvvägs då går det bara utför, på ett positivt sätt alltså.

One day down, four to go

Ja, då var arbetsveckan igång igen. Och vilken start det har varit. Jag var helt tömd på energi när jag gick hem idag. Grabben har hittat på alla sorters djävulskap som en nioåring kan hitta på. Jag tror att han haft en dålig helg och det visar sig på detta vis. Sedan har jag också skrivit ett kontrakt med honom angående hans morgonrutiner när jag hämtar honom och detta är han rädd för. Första dagen imorrn som kontraktet gäller, nu är det bara att göra en rutin av det så skall det nog gå bra. Han har hela dagen berättat för rektorn att han minsann inte skulle följa det. Men men, måndagar brukar vara värst, sen brukar det så sakteliga ordna upp sig, men det finns som sagt en risk att detta blir en helvetesvecka, men sådana veckor behövs också för att allt skall bli bättre.

Jag har sytt ihop ett sportlovsschema åt honom också, det skall nog bli bra. Det blir en hel del utflykter så vi kommer att aktivera honom så gott det går, nackdelen är bara att det blir besvärligt på hemmafronten när det blir nya intryck, sådan är sjukdomen så det är inte lätt alla gånger.

Jag måste få vara lite positiv också, Luleå Hockey är klara för slutspel 2009, det känns otroligt skönt. I helgen var jag ut till Syster och hennes familj och tittade på när de målade, det var intressant, men dde var duktiga. Min svenska/engelska lärare på gymnasiet beskrev mig med ett citat "Jag fascineras av arbete, jag kan sitta i timmar och titta på". Betyder detta att jag är lat??? Det tål att fundera på

Hörs!

snart helg

Detta har varit en väldigt intensiv arbetsvecka och den är inte slut än. Mina egentliga arbetsuppgifter har gått som smort. Det som varit problematiskt är när grabben skall hämtas på morgonen och brutna löften. Ger man grabben ett löfte så måste man hålla det annars brakar helvetet löst, och det gjorde det i onsdags. Och vem får reda ut röran? Jo, Jake naturligtvis. Så denna vecka har jag trampat ner foten och sagt vad som gäller till alla instanser som är involverade. Det är svårt när så många är inblandade, skolan säger att jag skall hämta honom vid dörren, en annan instans tycker att jag skall vara kvar i lägenheten hela dagen om han strejkar så att modern kan gå på jobbet, en tredje instans anser att han skall släpas ut på bron och väl där är han skolans problem. Det är tydligt att det inte riktigt tänks till. Sedan så är det inte heller skolans jobb att hämta elever till skolan men detta har gjorts som en fin gest. Jaja, sista ordet är nog inte sagt på långa vägar.

Var ju på kurs i tisdags, den var bra och lärorik. Lunchade på universum, har blivit riktigt fint där sen jag pluggade. Mötte även pappa ett par gånger i landstingshusets korridorer.

Imorgon är det personalfest, det skall bli trevligt att få koppla av litegrann. Detta innebär att lördagen förmodligen spenderas i passivt läge...


Mycket slit och lite vila

Pust, detta har varit en lång och arbetsam vecka från början till slut. Veckan inleddes med tema vecka, väldigt ostrukturerat, en mardröm för min elev som behöver en superstrukturerad tillvaro. Det hela flöt iallafall på ganska bra. Skolveckan avslutades så perfekt den kan. Alla skolelever vi mötte på hemvägen önskade min elev trevlig helg vilket aldrig har skett förut, det har istället varit glåpord som skrikits efter honom. Jag har aldrig kunnat drömma om en sådan positiv utveckling som det varit de senaste veckorna. Det har aldrig varit så lugnt kring denna grabb under hela sitt 10 år långa liv vare sig hemma eller i skolan och det gör att man drar på smilbanden rejält. Sedan har man fått en hel del beröm från chefen också och det är faktiskt supertrevligt, men det gäller att fortsätta vara ödmjuk i arbetet för det är väldigt lätt att det kommer bakslag också.

På tisdag skall jag få gå på kurs, första gången inom arbetet faktiskt, det måste vara många vuxenpoäng på det. Känns skönt att få lite mer info om det man håller på med, hittills har jag fått lära mig själv om vad Aspergers syndrom innebär så det kommer bli trevligt.

I helgen har jag hjälpt till att flytta mormor till ett äldreboende så det har varit mycket bärande och plockande i och ur kartonger. Förvånande hur lång tid det tar att flytta en ganska liten mängd saker och det gör en påmind om varför man inte flyttar så ofta.

Hockeyn är inne på slutspurten nu och det är många viktiga matcher, luleå verkar ha kommit igång efter 4-0 borta mot Södertälje, nu är det bara att hoppas att det håller i sig. Björklöven ser ut att missa play-off efter ett par mediokra insatser på sista tiden. Å andra sidan har de aldrig kommit igång den här säsongen så de är inte direkt värda att få spela i play-off. Man kan heller inte förvänta sig annat då man ger de poängproducerande spelarna från förra säsongen sparken och ersätter dem med mediokra spelare som inte gör jobbet. Jag tror det krävs att man bygger om laget från grunden med en tränare som kan motivera och utveckla laget.

Kommande vecka ser ut att bli ganska lugn, men allt är ju inte alltid som det ser ut att vara...

Ny vecka - Nya utmaningar

Då var det måndag igen och helgen har återigen gått alldeles för fort. Det blev en bra start på veckan då adepten skött sig bra idag och hållit sig lugn. Annars brukar första skoldagen på veckan vara svår för honom. Det blev bara "gurgel" en gång idag, i matsalen. Då blev han arg till följd av en provokation och det har jag full förståelse för. Det gäller bara att avdramatisera situationen och ta honom därifrån så fort som möjligt. Resten av dagen gick som smort. Under rasterna byggde vi ett "hem" i en av de många snöhögarna på skolgården. Tydligen var vårat hem på en ö som omgavs av pirayor och alligatorer och liknande, så det var bara att spela med i leken.

Jag hoppas det blir en lugn vecka för hela förra veckan var ostabil, men han måste ju få ha dåliga dagar också. Det har vi ju allihop. Nästa vecka kan det däremot bli körigt för då är det elevens val vecka, den mest ostrukturerade av alla veckor, det är med andra ord upplagt för kaos. Hoppas bara att klasslärarna anpassar undervisningen efter grabbens behov, det har inte skett hittills men det är bara att hålla tummarna på att det sker nästa vecka.

Nu är det upph¨åll i en vecka i hockeyn, känns lite skönt ändå. Jag är övertygad om att Luleå kommer nå slutspel. Vad det gäller björklöven och deras chanser till kvalserien känns det lite mer osäkert, kan gå precis hur som helst. Kul däremot att kusinerna J & T spelar i samma lag ett tag framöver, det kan bli intressant.

RSS 2.0