Tisdag

Nu är det sluttampen på terminen och det känns ganska bra, har varit en händelserik höst. Först de senaste veckorna har jag fått en struktur i klassrummet som jag är hyfsat nöjd med. Sedan ska jag nu också få hålla två So lektioner i veckan för att på så sätt stärka samarbetet mellan adepten och klassläraren. Jag har ju inte undervisat i klass på snart ett år så det ska bli oerhört spännande, sedan är det ju i mitt favoritämne också så jag tror det kommer bli jättebra.

Idag har jag haft fritids med adepten, något jag inte haft på ett par månader, det var faktiskt ganska skönt med lite omväxling. Men jag trivs ändå väldigt bra på särskolefritids. Men adepten har ju också gjort sjukt stora framsteg det senaste året så det är ett nöja att få vara med på den resan.

På fredag har vi personalfest på bowlinghallen och det ser jag framemot, kul med sådana tillfällen. Sedan är det ett måste att läxa upp gubbarna i bowling. Tur är att alla är lika dåliga så vem som vinner är som att dra en lott. På fredag är det också luciatåg och jag ska hjälpa att rigga ljud och ljus på morgonen. Det är roligt med sådana uppdrag också. Adepten är borta på fredag så då finns det gott om tid till andra uppgifter. Det kan vara allt ifrån att koppla ihop ljudanläggningar till att koppla kablar i nätverksskåpet. I nätverksskåpet finns det många kablar kan jag berätta, fick ångest när jag kikade in där i förra veckan och skulle koppla om.

Vi har en provisorisk tandläkarklinik uppsatt i skolan där barnen för göra en undersökning istället för att tillsammans med sina föräldrar gå till en vanlig klinik. Väldigt effektivt är det, de betar av många barn på en dag. På torsdag ska min adept dit och det kan bli intressant. Alltid lika roligt att se hur människor reagerar på hans frågor som brukar vara minst sagt annorlunda. Han hittar alltid en annan tolkning än vad övriga barn brukar göra.

Det känns bra att ha energi inför avslutningen på terminen. Sedan blir det två veckors ledighet innan jag förhoppningsvis får återvända, det är ju inte helt klart att jag får fortsätta i vår än, men det är bara att hålla tummarna.

RSS 2.0