Maskineriet är igång

Nu har jag arbetat två dagar och det känns mycket skönt att vara igång. Igår kväll var jag riktigt trött som sig bör. Idag är jag inte lika trött så nu känns det som att maskineriet har gått igång. Ioförsig har det bara varit två barn att ta hand om, men inte vilka barn som helst. Hur som helst känns det bra med en mjukstart, nästa vecka är ju stället fullbelagt så då blir det lite mer att göra. Men som sagt, hellre mycket att göra än lite. Dagarna går mycket fortare på det viset. Får bara hoppas på bra väder så det går att vara ute, annars kan det bli lite tufft med 7 elever och 5 personal inomhus på liten yta.

Känns som att det kommer bli mycket att göra kring adepten och de första veckorna i skolan. Nytt klassrum och nytt schema samt lite annorlunda struktur än i våras. Tar nog ett par veckor att köra in detta. Sedan brukar ju eleverna ha viss överskottsenergi i början på höstterminen.

Nu blir det lite TV och gröt innan det är dags att lägga sig. Klockan ringen 05:00 imorgon, USCH !!

liveblogg från jobbet

SITTER PÅ JOBBET OCH TAR DET LUGNT. VÄDRET STÄLLER TILL MED BEKYMMER. POHLMAN SA SOL OCH DÅ UNDRAR JAG VARS DDEN SABLA SOLEN ÄR, USCHIAMEJ

dags att jobba igen

Jepp, på måndag är det dags att återvända till jobbet efter semestern. Det känns ganska skönt att få jobba igen. Det blir jobb på särskolefritids i tre veckor innan jag återvänder till mina ordinarie arbetsuppgifter. Det blir en form av mjukstart då det inte blir någon klassrumsarbete förrän nästan en månad in i arbetet.

I sommar har jag mestadels bara tagit det lugnt. Varit till luleå en sväng och till bjurholm en sväng, resten av tiden har spenderats i Umeå. Det hinns inte med så mycket mer på tre veckor faktiskt. Förhoppningsvis har man tillräckligt med energi för att orka med i första hand höstterminen. Blir nog ett rejält uppvaknande de första dagarna då man inte är van att arbeta, men det brukar ge sig ganska så snabbt.

Lite bilder där jag lekt fotograf:

 


räkningar

Ibland kan det vara en idè att titta på räkningarna innan man betalar dem. Jag är just nu i färd med att köpa ny mobil och förlänga mitt abonnemang och besöt då mig för att titta lite på räkningarna för att se om jag skall byta operatör eller ej. Och vad ser jag då? Jo, att jag har haft en förhöjd månadsavgift på 200 spänn varje månad i snart två år, till det skall läggas 150 spänn i abonnemangsavgifter. Här har jag trott att jag ringt och skickat sms som en tok när i själva verket mina trafikavgifter är under 150 kr per KVARTAL!!! Sug på den karamellen ni. Ja man lär sig så länge man lever =)

Den stora flykten utomläns

Japp, jag har flytt björkarnas stad för att besöka himmelen på jorden- Luleå. Eller, flytt och flytt. Det är ju inget fel på Umeå men det är ju inte Luleå kan man säga. Alla som inte har förstått luleås storhet, ni har missat något.

Jag är dock inte ensam i huset utan här finns 5 barn och 6 vuxna med tillhörande ljudvolym. Jag har till och med fått använda min pedagogiska expertkunskap, på semestern dessutom. Men det är inte så farligt, jag är ju lagd på det viset att jag inte har några problem med att arbeta på semestern. Omedvetet så tuggar hjärnan på och försöker lösa alla de problem som finns på jobbet.

Vi har nyligen gjort en resa till pappas barndomshem där det har badats riktig bastu. Ingen såndär fjantig elbastu utan en riktig vedeldad bastu. Det ÄR skillnad. Jag hann även med att åka och fiskaoch som pricken över i:et så fungerade inte båtmotorn så det har blivit rodd, men det var trevligt det också. Nu undrar ni säkert om det blev nån fångst. Jamen självklart blev det fångst, storeleken på fångsten skall vi lämna därhän, det är inte viktigt för en hobbyfiskare, det är upplevelsen som är det viktiga.

Imorgon bär skutan förmodligen tillbaka till Umeå, då är det knappt två veckors semester kvar. Vad som då skall ske är i nuläget högst oklart, jag hör viskningar om att jag skall hjälpa till att såga ner nån häck i Obbola, men än så länge är det bara rykten......

RSS 2.0