Söndagsreflektioner

Jag känner att bloggen har fått lida lite för allt annat som skulle hinnas med. Jobb, träning, universitetskurs m.m. Dygnet har helt enkelt för få timmar. I höst har jag ju gett mig på att läsa fritidsvetenskap på distans, om det var ett klokt val eller ej har jag ju mina aningar om. Men allt går bra iallafall. På jobbet flyter det mesta på, adepten gör det han ska och det går bra även på särskolefritids så life is good kan man säga.

Nu går jag ju mest och väntar på att snön skall komma och hälsa på så att man får öppna julklapparna nån gång. Jag är trött på att vänta nu.

På jobbet har vi fått besked om att skolan är en kandidat för nedläggning. Det känns mycket illa faktiskt eftersom det är en skola som behövs i en tung stadsdel. Men det är ju sant, varför ska vi tänka på barnen när vi kan tänka pengar. Barnen är ju bara framtiden, men då skulle vi ju inte få vårat kära kulturhuvudstadsår. Missförstå mig inte, givetvis ska det satsas på kulturen men inte till vilket pris som helst. Jag tycker att man ska ha kontroll på stadens skolor, äldreboenden etc. innan en sådan satsning görs. Det var ju ett stort misstag när kommunerna fick ansvaret över skolorna, det ansvaret ska ligga på staten.

Sedan är det ju även lite trist att jag får lämna mitt uppdrag till jul. Även här handlar det om pengar, skit i vad barnen behöver. Det känns lite ruttet faktiskt. Men jag ä inte bitter =)

RSS 2.0