sista rycket

Nu är det verkligen slutspurten på terminen. Tre arbetsdagar återstår och sommarveckorna har bara varit lugna gatan. Adepten har fungerat superbra i samspel med andra barn. Allt hårt arbete börjar äntligen ge utdelning, Det har även uppmärksammats av övrig personal på bygget, och med framgång kommer även avundsjuka, men det är väl så världen fungerar antar jag. Det kan sticka i ögonen när ungt folk lyckas bättre än rutinerat. Det är trots detta mer positiva ord än negativa.

Jag har ju även i förra veckan gjort min inskolning på särskolefritids, det var helt ok. Ganska lite utmaningar jämfört med mitt jobb i skolan. Här gör ju barnen de du säger åt dem att göra. Kändes lite skumt att inte ens beslut blir ifrågasatta som adepten ganska ofta kan göra. Att jämföra ens roll nu och när man tog examen gör att man ser en sjukt stor skillnad. Snacka om att man var naiv när studierna var färdiga. Universiteten har mycket jobb att göra för att förbereda studenterna på vad som väntar ute i verkligheten. De som kritiserar skolan skall även tänka på att föra sin kritik lite högre upp såsom universiteten som inte kan förbereda studenterna på verkligheten och för all del våra politiker. Det bara dras ner och då blir det svårt att nå bra resultat och utveckling. En liknelse är väl att be en snickare bygga ett hus med endast en hammare, det går liksom inte. Men men, skolan har alla en åsikt om, de har ju gått där själv.

Nu väntar en kvällspromenad innan det är dags att natta. Morgondagen blir nog lika fin och trevlig som de senaste dagarna. I love sommarfritids!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0